Μελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι και ανθότυρο ( υγιεινή διατροφή )

       ΥΛΙΚΑ 
2 μελιτζάνες μεγάλες
80 γρ. πλιγούρι ωμό
100 γρ. ανθότυρο
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα ώριμη
1 πιπεριά πράσινη 
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ανοίγεις τις μελιτζάνες στις μέση και αδειάζεις την ψίχα. Ψιλοκόβεις στο μούλτι το κρεμμύδι, την ντομάτα και την πιπεριά. Βάζεις σε ένα μπολ την ψίχα της μελιτζάνας και τα ψιλοκομμένα λαχανικά  και προσθέτεις το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το πλιγούρι που έχεις μουλιάσει για 10 λεπτά σε καυτό νερό. 
Ανακατεύεις καλά και γεμίζεις τις μελιτζάνες. Ψήνεις στον φούρνο στους 180ºC για 30 λεπτά και  στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτεις ανθότυρο τριμμένο πάνω από τις μελιτζάνες.
Διατροφική αξία (ανά μερίδα): Θερμίδες 222, υδατάνθρακες 12 γρ., πρωτεΐνη 5 γρ., λιπαρά 3,5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου