μερίδες 8
2/3 φλ.τσ. αλεύρι φαγόπυρου
2/3 φλ.τσ. νιφάδες βρώμης
2 αυγά συν ένα ασπράδι
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
1/4 κουτ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη
1 μπανάνα λιωμένη
2-4 κουυ.σουπας μέλι
1 κ.γλ. ελαιόλαδο (ή καρύδας ή άλλο)
1 φλ.τσ. γάλα επιλογής σας
1 μήλο σε λεπτές φέτες
Μέλι και κανέλα για από πάνω από το κέικ μας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170° στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψάκι λιώνουμε τη μπανάνα μας, βάζουμε τα αυγά και το μέλι και χτυπάμε. Προσθέτουμε τη βρώμη, το μπέικιν, το λάδι, τα μπαχάρια μας και το αλεύρι φαγόπυρου και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το γάλα μας και ανακατεύουμε ξανά να απορροφηθεί
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας σε λεπτές φέτες. Στρώνουμε πάνω από τον χυλό μας τα μήλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και 1-2 κγ μέλι.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά (εξαρτάται από τον φούρνο) στους 175° και πάνω κάτω αντιστάσεις στη μέση του φούρνου.
Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε πασπαλιζοντας με κανέλα και λίγο μέλι.
Καλή απόλαυση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου