Φανουρόπιτα με ταχίνι

         ΥΛΙΚΑ 
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμ. ταχίνι
400 γραμμ. νερό
250 γραμμ. ζάχαρη
150 γρ. σταφίδες, μισές μαύρες, μισές ξανθές ή ό,τι μας αρέσει
100 γραμμ. καρύδια, χοντροσπασμένα
χυμός από 1 πορτοκάλι (160 ml)
20 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι) - θέλει πολύ για να σηκώσει» τη φανουρόπιτα, γιατί το ταχίνι είναι βαρύ υλικό
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα
1/3 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
 ξεκινάμε, αραιώνοντας σε ένα μπολάκι το ταχίνι στο νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόδα, τα μυρωδικά και τα καρύδια και αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε τον χυμό και το αραιωμένο ταχίνι.
Ανακατεύουμε, να ζυμωθεί καλά το μείγμα, και το αδειάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα.
Σερβίρουμε την φανουρόπιτα με ταχίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου