1/2 φλ.τσ. σταφίδες της αρεσκείας σας
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1/2 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του + λίγο για το ταψί
1 φλ.τσ. χυμός πορτοκαλιού,
1 φλ.τσ.. ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 φλ.τσ. αραβοσιτέλαιο + λίγο για το ταψί
2 κουτ. γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλ.τσ.. καρύδια, χοντροσπασμένα
3 κουτ. σούπας σουσάμι, για πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κονιάκ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
Κρατάμε στην άκρη 1 κουταλιά από το αλεύρι.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον χυμό, τη ζάχαρη, την κανέλα,
το αραβοσιτέλαιο, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σουρώνουμε τις σταφίδες, ρίχνοντας το υγρό στο μπολ
με το μείγμα.
Αναμειγνύουμε τα καρύδια με τις σουρωμένες σταφίδες.
Προσθέτουμε τη 1 κουταλιά αλεύρι που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Ανακατεύουμε
καλά για να αλευρωθεί όλη η ποσότητα ξηρών καρπών.
Τους ρίχνουμε κι αυτούς στο μείγμα και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό
ταψί μετρίου μεγέθους και το αλευρώνουμε πολύ καλά.
Εναλλακτικά, το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε το μείγμα μέσα
στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
Ψήνουμε τη φανουρόπιτα στις αντιστάσεις για 50 - 55 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου