μικρασιάτικο κολοκυθομπούρεκο

           ΥΛΙΚΑ 
3 μέτρια κολοκύθια (περίπου ½ κιλό)
1  ξερό κρεμμύδι
150 gr φέτα
100 gr ξινομυζήθρα
3 κουτ.σουπας δυόσμο
3 αυγά
500 ml γάλα
110 gr ρύζι καρολίνα ή γλασέ
125 ml ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί
αλάτι,πιπέρι
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά για την επιφάνεια
          ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Τρίβουμε στον τρίφτη της ντομάτας τα κολοκύθια και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, το γάλα, το ελαιόλαδο και το ρύζι ξεπλυμένο σε σουρωτήρι. Αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας και αδειάζουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένο σκεύος 
με διαστάσεις 35Χ24. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180  βαθμούς (αντιστάσεις) και ψήνουμε το μπουρέκι μας αφού σβήσει το φωτάκι της θερμοκρασίας, λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα,  για 50-60 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο), να ροδοκοκκινίσει.
Περιμένουμε κανένα δεκάλεπτο και σερβίρουμε. Είναι πολύ νόστιμο σε όποια θερμοκρασία κι αν το γευτούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου