ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2 κ.σ. χυμό λεμονιού,
1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
1 ½ κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. σκόρδο πολτοποιημένο
½ κούπα γιαούρτι
¼ κούπας + 1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
200 γρ. τρυφερά μαρουλάκια
1 μεγάλο αγγούρι
1 κούπα ρόκα
2 ραπανάκια
¾ κούπας καρύδια, καβουρδισμένα + 2-3 κ.σ. για γαρνίρισμα
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Σε ένα μικρό μπόλ προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, την ζάχαρη και το σκόρδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μίγμα να κάτσει για τουλάχιστον 10 λεπτά έτσι ώστε να μουλιάσει το σκόρδο.
προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε το μίγμα. Ραντίζουμε με το λάδι σίγα σιγά συνεχίζοντας να το χτυπάμε με το μίξερ έτσι ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρουμε τη σαλάτα.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι. Στη συνέχεια στύβουμε με τα χέρια το αγγούρι για να στραγγίξουμε καλά. Προσθέτουμε το αγγούρι μας στο μπολ με το μαρούλι.
Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τα καρύδια (3/4 κούπας) και τα προσθέτουμε στην σαλάτα. Ψιλοκόβουμε την ρόκα, τα ραπανάκια και προσθέτουμε την στην σαλάτα μαζί με τον άνηθο, την μέντα και τον μαϊντανό.
Διατηρούμε το μπολ μας στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρουμε τη σαλάτα.
Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, γαρνίρουμε τη σαλάτα με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου