80 ml ελαιόλαδο
1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκοµµένη
60 γρ. κουκουνάρι
60 ml λευκό κρασί
3 ώριµες ντοµάτες, τριµµένες
3 πλοκάµια χταποδιού, βρασµένα
40 γρ. σταφίδες µαύρες
½ µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
500 γρ. σπαγγέτι
30 γρ. βούτυρο
50 γρ. κεφαλοτύρι, τριµµένο
αλατι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και το κουκουνάρι για 2΄, ανακατεύοντας διαρκώς.
Σβήνουµε µε το κρασί και µόλις εξατµιστεί το αλκοόλ ρίχνουµε τις ντοµάτες αφήνοντάς τες να πάρουν βράση.
Προσθέτουµε το χταπόδι, κοµµένο σε λεπτές ροδέλες, τις σταφίδες, τον µαϊντανό και αλατοπιπερώνουµε. Ανακατεύουµε και αφήνουµε να σιγοβράσει σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να δέσει και να µελώσει.
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό που κοχλάζει βράζουµε τα σπαγγέτι για
3΄-4΄. Τα σουρώνουµε και κρατάµε
2 φλιτζάνια από το νερό τους. Ανακατεύουµε τα ζυµαρικά στο σκεύος µε το χταπόδι και µαγειρεύουµε σε
µέτρια φωτιά για 3΄-4΄ µέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγο νερό από αυτό που κρατήσαµε. Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουµε το βούτυρο και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουµε.
Σερβίρουµε αµέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου