φανουρόπιτα

        ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλυκου σόδα
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γλυκου κανέλα
1/2 κ.γλυκου γαρύφαλλο σκόνη.  
       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι τις σταφίδες, τα καρύδια, τη κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη. 
Στο χυμό πορτοκάλι διαλύουμε τη σόδα (προσοχή φουσκώνει) και το προσθέτουμε στο λάδι με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά. 
Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Λαδώνουμε ελάχιστα ένα ταψάκι 28εκ και αδειάζουμε το μίγμα μας. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο). Ελέγχουμε με το ξυλάκι αν είναι έτοιμο το γλυκό μας. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. 
Κόβουμε σε κομμάτια πασπαλίζουμε με άχνη αν θέλουμε και σερβίρουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου