100 γρ φρέσκο σπανάκι
2 βρασμένα παντζάρια
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
ελαιόλαδο
δεντρολίβανο
πάπρικα, αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ.γλ. σκόνη λαχανικών
(Maggi Knorr)
σουσάμι για πασπάλισμα
λίγα καρύδια
ΓΙΑ ΤΟ dressing
Ελαιόλαδο, αλατι
Ξύδι μπαλσάμικο
1/2 πορτοκάλι τον χυμό
1 κουτ.γλυκου μέλι
1 κουτ.γλυκου μουστάρδα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κύβους και
το σκόρδο στη μέση.
Τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις βρέχουμε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πάπρικα, δεντρολίβανο και σκόνη λαχανικών και ψήνουμε στους 200° για περίπου 45' μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε τα βρασμένα παντζάρια σε κύβους ίσου μεγέθους με τις γλυκοπατάτες, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και μετά από 20-25' τα προσθέτουμε στο ταψί με τις γλυκοπατάτες και ψήνουμε για 20' ακόμη.
Για το ντρέσινγκ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κόβουμε το φρέσκο σπανάκι και ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα του ντρέσινγκ. Μόλις βγουν από το φούρνο τα παντζάρια και οι γλυκοπατάτες τα προσθέτουμε πάνω από το σπανάκι και προσθέτουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Προαιρετικά προσθέτουμε καρύδια σπασμένα στη μέση και σουσάμι

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου