6 μερίδες:
1 πακέτο λαζάνια
1 φρέσκο κρεμμυδακι, σε φέτες
6 κολοκυθάκια, σε μπαστουνάκια
150 γρ. τυρί scamorza* (ή μοτσαρέλα), σε μικρούς κύβους
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 λίτρο φρέσκο ζεστό γάλα
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1/2 κουτ. σούπας τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
ξεκινάμε με τη μπεσαμέλ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι.
Το ψήνουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να αλλάξει
ελαφρά χρώμα.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν τυχόν σβόλοι. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι η μπεσαμέλ να δέσει. Ρίχνουμε αλάτι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε 2-3 κουτ. σούπας μπεσαμέλ. Τη σκεπάζουμε με μία στρώση λαζάνια.
Αν χρειαστεί, σπάμε μερικά σε μικρότερα κομμάτια για να χωρέσουν σε μονή στρώση.
Τα αλείφουμε με μία στρώση μπεσαμέλ και συνεχίζουμε με μία στρώση κολοκυθάκια. Σκορπίζουμε τη scamorza
(ή τη μοτσαρέλα) και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την ίδια σειρά άλλες τρεις φορές, μέχρι να φτιάξουμε 4 στρώσεις.
Στο τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού με την τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου