Μελιτζάνες με καταπληκτική γέμιση κοτόπουλο, πιπεριές και τυρί!

    ΥΛΙΚΑ
600 γραμμάρια κοτόπουλο
4 μεγάλες μελιτζάνες
4 μεσαίες ντομάτες
2 πιπεριες
2 μέτρια κρεμμύδια
μαϊντανός
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
3-4 κουταλιές της σούπας. κουταλιές ψίχουλα αλεσμένου ψωμιού
40 g σκληρό τυρί
Βούτυρο 
      ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεκινάμε, αφαιρώντας τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες. Βράζουμε αρκετό νερό, προσθέτουμε αλάτι, βάζουμε τις μελιτζάνες σε βραστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Βγάζουμε τις βρασμένες μελιτζάνες, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε τη γέμιση της μελιτζάνας, αφήνοντας πάχος περίπου 1 εκ.
Έπειτα, ψιλοκόβουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας.
Συνεχίζουμε με την γέμιση και ζεσταίνουμε λίγο φυτικό λάδι 
σε ένα τηγάνι, βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διαφανές.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σοτάρουμε όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά ακόμη ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη πιπεριά, σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά και τέλος, αφαιρούμε από τη φωτιά.
Έπειτα, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους. 
Ζεσταίνουμε λίγο φυτικό λάδι σε ένα άλλο τηγάνι, βάζουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά με συνεχές ανακάτεμα..
Ανακατεύουμε τα τηγανητά λαχανικά, το κρέας κοτόπουλου, το πολτό μελιτζάνας και τα ψιλοκομμένα βότανα. Προσθέτουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι, ψιλοκομμένο σκόρδο 
  (προαιρετικό).
Ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Αν το μείγμα είναι αραιό προσθέτουμε ψίχα ψωμιού.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί λαδωμένο με φυτικό λάδι και στην συνέχεια προσθέτουμε την γέμιση στην κάθε μία..
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί
Τοποθετούμε σε φούρνο προς θερμασμενο στους 200 ° C και ψήνουμε (περίπου 20 λεπτά).
  Καλή όρεξη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου