ΥΛΙΚΑ
1 φλ.τσαγιου ελαιολαδο
1 φλ.τσαγιου σιμιγδαλι χονδρο
1 φλ.τσαγιου σιμιγδαλι λεπτο
2 κοκκινα μηλα ψιλοκομμενα
1 φλ.τσαγιου σταφυδα
1/2 κρασοποτηρο κονιακ
1 κουτ.γλυκου κανελα
1/2 φλ.τσαγιου κουκουναρι
2 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
4 φλ.τσαγιου νερο ζεστο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα με χοντρο πατο ριιχνουμε το λαδι και μολις ζεσταθει χωρις να καψει προσθετουμε τα σιμιγδαλια και τα καβουρδιζουμε εως οτου αλλαξουν χρωμα.
Παραλληλα σε ενα μπολ ανακατευουμε τις σταφιδες με το κονιακ και την κανελα και σε ενα αλλο τα μηλα με την μιση ζαχαρη.
Οταν καβουρδιστει το σιμιγδαλι ριχνουμε το κουκουναρι το ανακατευουμε και οταν αρχισει να μοσχοβολαει ριχνουμε τις σταφιδες με το κονιακ και την κανελα. Χαμηλωνουμε την φωτια και βαζουμε στην κατσαρολα πολυ προσεκτικα τα μηλα το νερο και τη ζαχαρη. Ανακατευουμε εως οτου πιουν ολα τα ζουμια.
Βαλτε τον χαλβα σε ατομικα μπολακια ή σε μια μεγαλη φορμα αφήστε το μέχρι να γίνει χλιαρός. Σερβιρετε τον με λιγο ξυσμα από πορτοκάλι και ενα ποτηράκι ζεστο κονιακ.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου