ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

       ΥΛΙΚΑ
250 γρ. ρύζι
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/4 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
1/2 φλ.τσαγιου σταφίδες
χυμό από 1 λεμόνι
2 κουτ. σουπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
      ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Σε μία κατσαρόλα σοτάρεις τα καρύδια για 3 λεπτά
Προσθέτεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά
Ρίχνεις το ρύζι ανακατεύεις καλά και προσθέτεις 750 ml ζεστό νερό Το αφήνεις να βράσεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις 5 περίπου λεπτά ακόμη
Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά σκεπάζεις με το καπάκι και την αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου