ΥΛΙΚΑ
Μερίδες: 4
500 γρ. χοιρινό κιμά
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κομμάτια τζίντζερ μικρού μεγέθους, λεπτοτριμμένα
1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για τα λαχανικά τουρσί
1 αγγούρι χωρίς φλούδα, σε ροδέλες
1 καρότο σε ροδέλες
3 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
4 μικρές μπαγκέτες, ανοιγμένες στη μέση σε οριζόντια
8 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε λεπτές φέτες
1 μικρή χούφτα φύλλα κόλιανδρου
1 μικρή χούφτα φύλλα μέντας ή δυόσμου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λαχανικά τουρσί:
Βάζουμε τα αγγούρια και τα καρότα σε ένα μπολ μαζί με το ξίδι ρυζιού, την καστανή ζάχαρη, την πιπεριά τσίλι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄ να μαριναριστούν.
Κεφτεδάκια:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε 20 κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄-25΄.
Ανοίγουμε τις μπαγκέτες στη μέση οριζόντια, τις αλείφουμε εσωτερικά με μαγιονέζα, γεμίζουμε με όσα κεφτεδάκια θέλουμε, λαχανικά τουρσί, μυρωδικά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου