Μπέργκερ με σάλτσα μπλε τυρί και καραμελωμένο κρεμμύδι

Μερίδες: 2
     ΥΛΙΚΑ
   Για τα burger
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά (λαιμός), ένα πέρασμα
2 κουτ. γλυκού (=10 ml) Worcestershire Sauce
1 κουτ. γλυκού αλάτι (κοφτή)
2 ψωμάκια για burger
Για τη σάλτσα Blue Cheese
100 γρ. μπλε τυρί Δανίας, θρυμματισμένο στο χέρι
50 γρ. κρέμα γάλακτος 36%
50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
20 ml ελαιόλαδο
Για το καραμελωμένο κρεμμύδι
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
        ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Ετοιμάστε τα μπέργκερ: 
Σε ένα μπολ αναμίξτε καλά τον κιμά με τη Γούστερ σος, και το αλάτι. Στη συνέχεια, πλάστε τα burger των 200 γρ. φροντίζοντας να έχουν πάχος όχι μεγαλύτερο από 1,5 εκ. και αφήστε τα στο ψυγείο να σφίξουν.
Καραμελώστε το κρεμμύδι: Κόψτε το κρεμμύδι σε φέτες και βάλτε το σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή ένταση στο μάτι (1-2). Αφήστε το να καραμελώσει ανακατεύοντας κάθε τόσο, για περίπου 20-30′′. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ.
Ετοιμάστε τη σάλτσα blue
cheese
Σε ένα μπολ, βάλτε 50 γρ. κρέμα γάλακτος, 50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% και 20 ml ελαιόλαδο και χτυπήστε τα με ένα σύρμα να γίνουν μια κρέμα. Στη συνέχεια τρίψτε από πάνω της το Blue cheese στο χέρι, σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε μαλακά με ένα πιρούνι, χωρίς να λιώσετε τα κομμάτια του τυριού, που πρέπει να τα νιώθεις στη μπουκιά.
Ψήστε τα burger: 
Βάλετε ένα τηγάνι να κάψει σε μάτι με δυνατή ένταση και όταν ζεσταθεί καλά, ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ακουμπήστε τα μπέργκερ να ψηθούν απ’ τη κάτω πλευρά για περίπου 4′, γυρίστε τα με τη σπάτουλα και ψήστε τα κι’ απ’ την άλλη για άλλα 4′, εφόσον θέλετε ένα αποτέλεσμα medium rare.
Ψήστε ελαφρά τα ψωμάκια του μπέργκερ: Στο τηγάνι που ψήσατε τα μπέργκερ, βάλτε για 1-2′ τα ψωμάκια των μπέργκερ να ρουφήξουν τα υγρά που έχουν μείνει και να ψιλοψηθούν.
Συνθέστε τα μπέργκερ: Στα πιάτα, 
βάλτε το κάτω ψωμάκι, από πάνω το μπέργκερ, πάνω του μπόλικη σάλτσα blue cheese, από πάνω το καραμελωμένο κρεμμύδι και τέλος, το πάνω ψωμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου