Κανελόνια με σπανάκι

         ΥΛΙΚΑ
Για τη σάλτσα ντομάτας
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, φρέσκο βασιλικό και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με ξίδι βαλσάμικο. Προσθέτουμε το μέλι, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και το μοσχοκάρυδο.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε, φρέσκο βασιλικό, πιπέρι και αλάτι.
      Για τη γέμιση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το ψιλοκοβουμε το αλατίζουμε και το τρίβουμε για να μαραθεί για  να βγάλουν τα υγρά τους,ύστερα τα στιβουμε καλά .
Τοποθετούμε σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.υστερα κατεβάζουμε το τηγάνι.
Και το ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι μαζί και τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το , τη φέτα, ξύσμα από ένα λεμόνι, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι,και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα ταψί προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τη μισή σάλτσα ντομάτας και απλώνουμε καλά ώστε να καλύψει όλο το ταψί.
Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα μεταφέρουμε στο ταψί.
Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, την τριμμένη φέτα και το θυμάρι.
Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

1 σχόλιο: