30 γρ. αμύγδαλα ανάλατα, κατά προτίμηση χωρίς φλούδα
2 σκελίδες σκόρδο
20 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
2 φύλλα δυόσμο προαιρετικά
60 γρ. τυρί γραβιέρα, πεκορίνο ή παρμεζάνα
2 ντομάτες
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλε σε μια κατσαρόλα με νερο και αλάτι, και βάλε τη σε δυνατή φωτιά να βράσει.
Καβουρντισε τα αμύγδαλα αν τα αμύγδαλα σου είναι ωμά, βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά. Ρίξε τα αμύγδαλα, και ανακάτευε τα μέχρι να πάρουν χρώμα και να σου σπάσει η μύτη από τη μυρωδιά. Βγάλε τα από το τηγάνι.
Κάπου εδώ το νερό σου θα έχει βράσει, οπότε ρίξε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράσε τα για όσο λέει η συσκευασία.
αν χρησιμοποιήσεις γουδί, βάλε τα σκόρδα με λίγο αλάτι στο γουδί και λιώσε τα μέχρι να γίνουν αλοιφή. Ρίξε τα αμύγδαλα και συνέχισε μέχρι
να γίνουν μια χοντροκομμένη πάστα. Πρόσθεσε τον βασιλικό και τον δυόσμο και κοπάνα μέχρι να λιώσουν.
Τρίψε το τυρί, κόψε την ντομάτα και ρίξε τα μέσα στο γουδί μαζί με το ελαιόλαδο και κοπάνησέ τα μέχρι να γίνουν μια χοντροκομμένη πάστα. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι
αν χρειάζεται.Αν πάλι δεν έχεις τέτοιες μαζοχιστικές τάσεις, ρίξε τα πάντα σε ένα μούλτι, και ανακάτεψέ τα μέχρι να γίνουν μια χοντροκομμένη πάστα. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι
αν χρειάζεται
Θεϊκη. Είμαι λάτρης για. Αυτες
ΑπάντησηΔιαγραφή